Sürdürülebilir olmayı sağlayacağız…
Birleşmiş Miletler’e göre; sürdürülebilirlik anlaşılır bir kavramdan ibaret. 1987 yılında Birleşmiş Milletler “Brundtland Komisyonu” sürdürülebilir kalkınmayı, “İnsanlığın bugünkü ihtiyaçlarını, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama yeteneğini tehlikeye atmaksızın karşılayabilme becerisi” olarak tanımlamıştır.Tüm Kurumsal Sürdürülebilirlik faaliyetlerimiz Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Desteklemektedir.
Sürdürülebilirlik Çalışmaları
SDGs 3, 8, 17 Uluslararası sertifikalarla birlikte yasal gerekliliklerin üstünde uygulamalar gerçekleştirilmektedir.
SDGs 5, 10, 17 Kapasite geliştirme projeleri/programları yürütmek için BM Kuruluşları, Hükümet, STK’lar, Üniversiteler/Akademisyenler ve profesyonellerle işbirliği. Tesislerdeki sağlık ve güvenlik, çevresel ve kimyasal performansları değerlendirmek için BSCI,BVE3,SLCP, HIGG INDEX ve ZDHC gibi birleşik endüstri girişimlerini/araçlarını desteklemek ve kullanmak ve çoğaltma çabalarını en aza indirmeyi hedeflemek.
SDGs 6, 13 Atık su ve içme suyuna ilişkin yasal gerekliliklerin ötesinde standartlar sağlamak. Yağmur suyunun toplanması ve yeniden kullanılması. Biyolojik Arıtma Tesisi kurularak temiz su sanitasyonunun sağlanması.
SDGs 8, 12 Yerel yasalara ve evrensel standartlara dayalı düzenli tesis değerlendirmeleri yapılmaktadır.
SDGs 9 İşletmelerdeki tüm birimlerde dijitalleşme oranını ve yalın üretim sistemlerini arttırmak için çalışmalar gerçekleştirilmektedir.
SGSs 9, 12, 13 Döngüsel Ekonomi; 2020 yılındaki tekstil atıklarının %10’u boks torbası doldurmada kullanılmıştır. İşletme/fabrika çalışma alanlarını ısıtmak için iş ekipmanlarından çıkan atık ısı kullanılmaktadır. ISO 14001’e göre; geri dönüşüm, yeniden kullanım ve atık azaltma ile ilgili yerel mevzuatların yanı sıra uluslararası atık yönetimi uygulanmaktadır.
SDGs 12 2015 yılından bu yana sertifikalı sürdürülebilir malzemeler/ürünler sağlanmaktadır.
SDGs 13 2018’den beri tüm işletmelerde ISO 14064-1 standartlarına göre Karbon Ayak İzi ölçülmekte ve raporlanmaktadır.
SDGs 7, 13, 17 Ocak 2021 itibarıyla; Tüm VASI tesislerinde I-REC sertifikalı temiz ve yenilenebilir enerji kullanımı, Yozgat Dönsa ‘da Güneş Enerji Sistemi kurulumu gerçekleştirilerek yenilenebilir enerji kullanımı sağlanmıştır.
Çok yakında...
- İstanbul Fabrika Çatı Alanına Güneş Enerjisi Sistemi Kurulumu
- ISO 5001 gerekliliklerinin yerine getirilmesini ve sertifikanın alınmasını sağlamak
- CDP değerlendirmesi ve raporlaması yapmak
- Ürün kargolama şirketlerinde karbon sıfır kargo şirketlerini tercih etmek
- Her bir çalışan adına yılda 1 fidan dikme çalışmasını devam ettirmek